Pakistanin uusi hallitus onkin osin vanha – Pääministerivalinnan aitoutta epäillään

Pakistanin uusi väliaikainen pääministeri Shahid Khaqan Abbasi on viimeistellyt hallituksensa kokoonpanon.

Uuteen hallitukseen kuuluu useita edellisen hallituksen ministereitä, jotka ovat eronneen pääministerin Nawaz Sharifin vankkoja tukijoita.

Hallitusta järjesteltiin uudelleen sen jälkeen, kun korkein tuomioistuin pakotti pitkäaikaisen pääministerin Sharifin eroamaan korruptiotutkinnan vuoksi.

Uusi hallitus astuu valtaan seremoniassa tänään perjantaina pääkaupungissa Islamabadissa. Samalla Pakistan saa ensimmäisen kokoaikaisen ulkoministerinsä sen jälkeen, kun nykyinen hallituspuolue PML-N astui valtaan vuonna 2013.

Entinen öljyministeri Abbasi on BBC:n mukaan väliaikainen pääministeri siihen asti, kun Nawaz Sharifin veli Shahbaz Sharif voi astua valtaan.

Sharifin on voitettava täytevaalit, jotta hänestä voi tulla pääministeri. Täytevaalit ovat vaaleja, joiden kautta Pakistanin parlamenttiin valitaan uusia jäseniä. Niitä käytetään useissa maissa valtapolitiikan välineenä.

Pääministeri on valittava kansanedustajien joukosta, ja Shahbaz Sharifilla ei toistaiseksi ole parlamenttipaikkaa.

Lähteet: Reuters, AP

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and