Pääministeri Sipilä: Hallitusohjelmaa ei neuvotella uudelleen, kun perussuomalaisten puheenjohtaja vaihtuu

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan hallitusohjelma ei ole neuvoteltavissa uudelleen, kun perussuomalaisten puheenjohtaja vaihtuu.

Hän sanoi Ylen TV1:n Ykkösaamussa suhtautuvansa perussuomalaisten puheenjohtajakisaan samalla tavalla kuin aiemmin kokoomuksen kanssa, eli antaa hallituskumppanin valita puheenjohtajansa rauhassa.

– Jos sanoisin oman mielipiteeni asiasta, niin sillä voisi olla päinvastainen vaikutus. Tapana ei ole ollut puuttua, sanoo Sipilä.

Haastattelussa tuotiin esiin myös arvopohjaan liittyvät kysymykset. Toimittaja Jari Korkki nosti haastattelussa esiin, että perussuomalaisten puheenjohtajaehdokkaista esimerkiksi Jussi Halla-aho voi valituksi tullessaan tuoda esimerkiksi maahamuuttoon liittyviä keskustelunaiheita esiin.

– Tietyissä kysymyksissä arvopohja omastani poikkeaa aika merkittävästi ja niissä kysymyksissä tulisi vaikeita neuvotteluita, vastasi Sipilä.

Hänen mukaansa hallitusneuvottelut ja -ohjelma ovat sitä varten, että arvopohjassa paljon poikkeavat asiat sovitaan ja niihin liittyvät linjaukset.

Perussuomalaiset valitsee uuden puheenjohtajansa kahden viikon kuluttua.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and