Orpo tukee esitystä rautateiden kilpailusta – uskoo olevan hyväksi asiakkaille ja veronmaksajille

Valtiovarainministeri ja kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo ilmaisi tukensa liikenneministeri Anne Bernerin (kesk.) esitykselle rautateiden matkustajaliikenteen avaamisesta vaiheittain kilpailulle.

Orpo kommentoi Ylen uutislähetyksessä tukevansa esitystä ja uskovansa markkinatalouteen ja kilpailuun, joiden hän arvioi olevan hyväksi asiakkaille.

– Tämä on nähty muun muassa bussiliikenteessä, Orpo totesi.

Hän jatkoi kilpailun olevan hyväksi myös veronmaksajan kukkarolle, joten on hyvä, että siinä päästään nyt liikkeelle. Orpo painotti, että kilpailun avaus tehdään vaiheittain.

– Näin pystytään tekemään huolella ja rauhassa ja huolehtimaan, että henkilöliikenne toimii koko siirtymäkauden ajan.

Orpo kommentoi asiaa kertoessaan ensi vuoden budjetin linjauksista.

Viime talvena Orpo ja keskustan Berner ajautuivat liikennenäkemyksissään pahasti eri raiteille, kun Berner esitti liikenneverkkoyhtiön perustamista. Bernerin ministeriön esittämän liikenneverkkoyhtiön selvitystyö keskeytettiin nopeasti, kun se ei saanut hallituskumppaneiden tukea.

Lue myös

Junaliikenne avataan kilpailulle, miten käy junalipun hinnan? Liikenneyrittäjä ja professori vastaavat

VR:n johtaja henkilöliikenteen avaamisesta kilpailulle: "Ei saa olla minkäänlaisia haitallisia vaikutuksia nykyasiakkaille"

VR:n monopoli murtuu: Näitä kuutta asiaa se tarkoittaa

VR saanut kaukojuniinsa lisää matkustajia – teki ison tulosparannuksen

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and