Orpo: Kokoomuksessa mietittävä, onko hallitusyhteistyön jatkaminen mahdollista

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo sanoo haluavansa keskustella oman puoluejohtonsa ja pääministeri Juha Sipilän (kesk.) kanssa siitä, onko hallitusyhteistyön jatkamiselle edellytyksiä Jussi Halla-ahon tultua valittua perussuomalaisten puheenjohtajaksi.

– Kokoomus ei ole hinnalla millä hyvänsä hallitusyhteistyössä mukana. Kokoomukselle on tärkeää, että Smolnan hengessä yhdessä kirjoitettuja hallitusohjelman periaatteita kunnioitetaan ja niihin sitoudutaan.

– Pelkästään hallitusohjelmaan sitoutuminen ei riitä. Kyse on myöskin periaatteesta, niistä periaatteista, joiden pohjalta hallitusohjelmaa on rakennettu. Siellä lukee muun muassa, että "Suomi on avoin, kansainvälinen, kieleltään ja kulttuuriltaan rikas maa". Muun muassa tämän kirjauksen osalta Timo Soini on ollut takuumies politiikalle ja yhdessä tekemiselle ja siihen on voinut luottaa.

Hän sanoo, että perussuomalaiset on erittäin isossa muutoksessa.

– On selvää, että Jyväskylästä tulee aivan eri perussuomalaiset ulos kuin sinne lähti.

Muutos saa Orpon pohtimaan onko perussuomalaisilla jatkossa Soinin kaltaista takuumiestä. Hänen mielestään se juuri on vielä täysin epäselvää.

Orpo kuitenkin huomauttaa, että kyseessä on niin "vakava paikka", ettei asian kanssa pidä hötkyillä.

– Haluan käydä keskustelut, joihin viittasin. Maanantaina meillä on pääministerin kutsuma tilaisuus, jossa hallituspuolueiden puheenjohtajat ovat koolla. Sen jälkeen katsotaan lopulliset ratkaisut.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and