Oppositiojohtajia “viety kodeistaan” levottomassa Venezuelassa – läheiset syyttävät presidenttiä

Venezuelassa kaksi oppositiojohtajaa on viety kodeistaan sunnuntain kiistellyn äänestyksen jälkeen, sanovat miesten sukulaiset.

Leopoldo Lópezin ja Antonio Ledezman perheenjäsenet kertovat asiasta viestipalvelu Twitterissä. Heidän mukaansa asialla oli Venezuelan turvallisuuspalvelu.

– Kello 12:27 aamulla: hetki, jolloin diktatuuri sieppasi Leopoldon kotonani, kirjoitti Lópezin vaimo Lilian Tintori.

Molemmat miehet olivat sunnuntain äänestyksen aktiviisia vastustajia. Leopoldo López julkaisi äänestyksen alla YouTubessa videon, jolla hän kehotti venezuelalaisia lähtemään kaduille protestoimaan.

Sunnuntain kiistellyssä äänestyksessä valittiin uusi perustuslakia säätävä kokous. Oppositio vastusti äänestystä jyrkästi, sillä sen mielestä sosialistipresidentti Maduron tavoite on uusia perustuslaki, jotta hän voisi tarrautua valtaan.

Yhdysvallat asetti uusia pakotteita

Oppositiojohtajat López ja Ledezman olivat jo entuudestaan kotiarestissa syytettyinä yllyttämisestä väkivaltaan vuoden 2014 hallituksen vastaisten mielenosoitusten yhteydessä.

Sukulaisten mukaan miesten olinpaikasta ei ole nyt tietoa. He sanovat pitävänsä presidentti Nicolás Maduroa vastuussa tapahtuneesta.

Monet ulkomaat ovat tuominneet Venezuelan sunnuntain äänestyksen. Yhdysvallat asetti maanantaina uusia pakotteita Venezuelaa vastaan.

Vaalipäivää varjostivat yhteenotot vaaleja vastustavien mielenosoittajien ja turvallisuusjoukkojen välillä.

Viime kuukausina yli sata ihmistä on kuollut hallituksen vastaisissa mielenosoituksissa.

Lähteet: Reuters, AFP

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and