Oppositiojohtajat: Tässäkö olivat Orpon työllistämiskeinot?

Valtiovarainministeriön budjettiesitys saa oppositiopuolue Vasemmistoliitolta täystyrmäyksen. Puolueen puheenjohtaja Li Andersson ihmettelee, missä ovat keinot työllisyyden parantamiseksi.

– Hallitus tarjoaa työttömille palkattomia työkokeiluja, eikä esimerkiksi palkkatukea. Jos halutaan edistää työllistymistä, kannattaisi keskittyä byrokratialoukkujen purkamiseen, eikä palkattomiin työkokeiluihin ja toimeentulon leikkaamiseen.

Valtiovarainministeri Petteri Orpon (kok.) talousarvioesityksessä työttömien haastatteluihin kaavaillaan ensi vuonna 25 miljoonaa euroa lisää. Työtöntä työnhakijaa on tarkoitus tavata kasvotusten kolmen kuukauden välein.

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne ihmettelee, mihin jäivät rakenteelliset uudistukset. Työttömille tarjotaan vain keppiä.

– Nyt pitäisi uudistaa perhevapaita ja pidentää oppivelvollisuutta, Rinne sanoo.

Myös Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson on pettynyt. Hän ei pidä budjettiesitystä oikeansuuntaisena saati sitten riittävänä.

– Ammatillisen koulutuksen uudistamiseen valtiovarainministeri luvataan 15 miljoona euroa kahtena vuonna, mutta mitä se hyödyttää, kun ammattillisesta koulutuksesta on leikattu jo 190 miljoonaa.

Rinteen loppuarvio Orpon budjettiesityksestä on tyly.

– Mitään talouskasvua vahvistavia toimia tässä ei näy. Tämä jatkaa hallituksen epäoikeudenmukaista karsimislinjaa, Rinne sanoo.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and