Onko Omar maailman suurin kissa – Karvisen sukulainen painaa 14 kiloa

Australialainen Omar-kissa on ehkä maailman suurin kotikissa, kertovat muun muassa australialaislehti Herald Sun ja brittilehti The Telegraph.

Maine coon -rotuinen Omar painaa 14 kiloa, kun sen lajitoverit normaalisti painavat neljästä kahdeksaan kiloon.

3-vuotias Omar nousi kuuluisuuteen, kun sen omistaja, australialainen Stephy Hirst julkaisi kissastaan kuvia Instagramissa.

Maailmanennätyksiä kirjaava Guinness World Records otti Hirstiin yhteyttä ja kertoi, että tämän kissa saattaa olla maailman suurin.

Hirstin on määrä lähettää yhtiölle Omarin mitat virallista vahvistusta varten. Hänen mukaansa kissa on 120-senttinen, kun nykyisellä ennätyksenhaltijalla, brittikissa Ludolla on mittaa 118,33 senttiä.

Mainen kansalliskissa

Maine coon -kissarotu kuuluu maailman suurimpiin kotikissarotuihin. Yhden teorian mukaan rotu on Amerikkaan kulkeutuneiden erirotuisten laivakissojen risteymä, kertoo Suomen Maine coon -yhdistys.

Ensimmäiset kirjalliset maininnat rodusta ovat vuodelta 1861.

Maine coon on julistettu Yhdysvaltain Mainen osavaltion kansalliskissaksi. Samaa rotua on muun muassa sarjakuvakissa Karvinen.

Eurooppaan rotu tuli vasta 1970-luvulla.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and