Nordean Kangasharju: “Markkinat odottavat nopeaa hallitusratkaisua – maineriskiä ei tarvitse pelätä”

Kangasharjun mukaan Suomen ei tarvitse pelätä minkäänlaisten maineriskien syntymistä perussuomalaisten valintojen takia. Hän huomauttaa tosin, että Suomi on kulkemassa nyt eri tahtia kuin muu Eurooppa.

– Muualla nämä ääriliikkeet ja nationalismi ovat tällä hetkellä menossa hieman alaspäin, mutta Suomessa pompattiin ylöspäin. Mutta ei tässä vielä mitään maineriskiä tarvitse pelätä. En ajattelisi, että mitä meistä muualla ajatellaan, vaan tehdään fiksua politiikkaa kotimaassa, Kangasharju huomauttaa.

Hänen mukaansa markkinoilla odotetaan hallitusneuvotteluista nopeaa ratkaisua.

– Nyt markkinat odottavat, miten hallitusneuvotteluissa käy tänään ja lähiaikoina. Epävarmuus on aina myrkkyä, ja mitä nopeammin ratkaisu syntyy, niin sen parempi markkinoiden näkökulmasta, Kangasharju sanoo.

Kangasharju sanoo, että pahinta olisi neuvotteluiden jumiutuminen. Jos ratkaisut venyvät useiden viikkojen pituisiksi, markkinat ryhtyvät spekuloimaan ennenaikaisilla vaaleilla. Ja se näkyisi jo selkeämmin markkinoilla.

– Markkinoilla pelätään, ettei saadakaan enää aikaiseksi niitä uudistuksia, joita Suomi vielä tarvitsisi talouskasvun jatkumisen turvaamiseksi.

Pääekonomisti Aki Kangasharju sanoo, että talousuudistusten jatkumisen kannalta tilanne näyttää huonolta.

– Todennäköisempää on toivoa, että nykyiset uudistukset saataisiin maaliin kuin että kovin paljon enää uusia avauksia pystyttäisiin tekemään. Se on tietenkin sääli.

Kangasharju toivoo myös, että hallitus olisi aktiivinen syksyllä työmarkkinakierroksen käynnistyessä.

– Toivotaan, että palkankorotukset olisivat matalia, joita hallitus voisi ryydittää veronalennuksilla.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and