Muu maailma epäilee Pohjois-Korean väitettä – Onko Pohjois-Korealla todella mannertenvälinen ohjus?

Venäjän puolustusministeriö arvioi, että Pohjois-Korea teki keskipitkän matkan ohjuskokeen. Venäjä kertoo havainneensa kokeen, mutta se ei pidä koetta mannertenvälisenä.

– Ohjuksen lennosta kerätty tieto vastaa keskipitkän matkan ohjuksen lennon taktisia ja teknisiä tietoja, Venäjän puolustusministeriö kertoo.

Venäjä sanoo, että Pohjois-Korean ohjus saavutti 535 kilometrin korkeuden ja lensi 510 kilometriä ennen putoamistaan Japaninmereen.

Pohjois-Korean mukaan ohjus lensi huomattavasti korkeammalle. Se sanoo, että Hwasong-14 -ohjus saavutti kokeessa 2 802 kilometrin korkeuden.

Pohjoiskorealaisten tietojen mukaan ohjus myös lensi venäläistietoja huomattavasti pidemmälle eli runsaat 900 kilometriä.

Japani sanoo yhä selvittävänsä Pohjois-Korean koetta.

– Selvitämme ohjuksen lennon pituutta, Japanin hallituksen kabinettipäällikkö Yoshihide Suga kertoo.

Yhdysvalloissa vietetään tänään tiistaina kansalllispäivää. Maa on kommentoinut toistaiseksi niukasti Pohjois-Korean väitteitä. Yhdysvaltain mukaan kyse ei ollut mannertenvälisestä ohjuskokeesta vaan keskipitkän matkan kokeesta.

Pohjois-Korea kertoi aiemmin tehneensä mannertenvälisen ohjuskokeen. Se väittää pystyvänsä iskemään mihin tahansa maailmassa.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and