Mueller ottaa käyttöön suuren valamiehistön Trump Juniorin tapaamiseen liittyen – Venäjä-tutkinta laajenee

Yhdysvaltain Venäjä-tutkinnan erikoissyyttäjä Robert Mueller on päättänyt käyttää suurta valamiehistöä Donald Trump Juniorin tapaamista koskevassa tutkinnassa.

Asian paljasti yhdysvaltalaislehti Wall Street Journal. Siitä kertoo myös muun muassa yhdysvaltalaiskanava CNN.

Valamiehistö etsii sekä asiakirjoja että todisteita ihmisiltä, jotka olivat kytköksissä Trump Juniorin tapaamiseen venäläisasianajaja Natalia Veselnitskajan kanssa New Yorkin Trump Towerissa viime vuoden kesäkuussa.

Trump Junior tapasi vuoden 2016 vaalikampanjan aikaan venäläisen asianajajan, joka aikoi antaa demokraattien ehdokasta Hillary Clintonia vahingoittavaa tietoa.

Wall Street Journal kirjoitti, että suuri valamiehistö oli aloittanut työnsä viime viikkoina. Lehti perusti tietonsa kahteen nimettömään, asiasta perillä olevaan lähteeseen.

Merkitsee Venäjä-tutkinnan laajenemista

Valamiehistön käyttö on askel siihen suuntaan, että Yhdysvaltain liittovaltion Venäjä-tutkinta laajenee. Tutkintaan liittyy syytöksiä siitä, että Trumpin kampanjan virkailijat olisivat tehneet yhteistyötä Venäjän kanssa republikaanien voiton eteen.

On mahdollista, että valamiehistön käyttöönotto johtaa rikossyytteisiin.

– Valamiehistöä ei oteta käyttöön, ellei tutkinnassa ole saatu tarpeeksi todisteita, joiden katsotaan heijastavan yhden tai useamman säännöksen rikkomista, kansallinen turvallisuusasianajaja arvioi AFP:lle.

Presidentti Donald Trump on sitkeästi vakuuttanut, että hänen vaalikampanjansa ja Venäjän välillä ei ole yhteyksiä.

Trump kuvaili syytöksiä Venäjän sekaantumisesta vaaleihin "täydellisen keksityiksi" kannattajatilaisuudessa torstaina Virginian osavaltiossa.

– Syy, miksi demokraatit puhuvat vain täysin keksitystä Venäjä-tarinasta on, että heillä ei ole mitään viestiä, agendaa, ei visiota, Trump rummutti.

Lähteet: AFP, AP, STT

Lue myös:

Analyysi: Mistä on kyse Donald Trump Juniorin tapauksessa ja keitä ovat tapaamiseen osallistuneet venäläiset?

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and