Moskovan ukrainalaisen kirjaston entiselle johtajalle neljä vuotta ehdollista – syynä kielletyt kirjat

Moskovan ukrainalaisen kirjaston entinen johtaja Natalia Šarina on tuomittu neljän vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Moskovalaisen oikeusistuimen mukaan hän on syyllistynyt kiihottamiseen kansanryhmää vastaan ja kavallukseen.

Šarinan katsottiin rikkoneen ekstremismilakia, sillä hänen johtamassaan kirjastossa on ollut kansallismielisen ukrainalaisaktivistin Dmytro Kortšynskyn kirjoja, kertoo uutistoimisto AP.

Kortšynskyn kirjat on kielletty Venäjällä. Šarina on sanonut, että kirjat oli sijoitettu kirjastoon hänen tietämättään, syyllisyyden lavastamiseksi.

Moskovan ukrainalaisessa kirjastossa on sekä ukrainan- että venäjänkielistä kirjallisuutta. Kirjasto saa rahoituksensa Moskovan kaupungin budjetista.

Ukrainan hallitus on sanonut pitävänsä oikeudenkäyntiä poliittisena. Ihmisoikeusjärjestö Amnesty sanoi tiedotteessa maanantaina, että syyttäjä käytti tapauksessa hyväkseen "Ukrainan-vastaista ilmapiiriä, joka vallitsee Venäjällä tällä hetkellä".

Šarina pidätettiin alun perin lokakuussa 2015. Hän on istunut sen jälkeen kotiarestissa.

Lähteet: AP, Reuters

Lue myös:

Venäjä pidätti ukrainalaisen kirjastonjohtajan Moskovassa: ”levittää vihaa lietsovaa kirjallisuutta”

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and