Miltä Suomi näyttää, kun sitä ei ole nähnyt 30 vuoteen, ja mikä Suomessa on hyvää? – ulkosuomalainen Yhdysvalloista vastaa livelähetyksessä

Kutsumme sinut viettämään kanssamme lounastuntia – voit kysyä melkein 40 vuotta Yhdysvalloissa asuneelta Anna Räisäseltä, miltä Suomi nykyisin näyttää. Räisänen on nyt Helsingissä, mutta hän ei ole käynyt Suomessa 29 vuoteen.

  • Livechat on käynnissä perjantaina kello 11.30 alkaen. Voit seurata chattia Ylen pääsivulta yle.fi tai Facebookissa Yle Uutisten tililtä.
  • Voit lähettää Anna Räisäselle kysymyksiä Facebookissa chatin kommenttikenttään. Otamme kysymyksiä vastaan myös etukäteen, ja voit lähettää niitä Ylen Maailma-toimituksen sähköpostiin maailma@yle.fi.
  • Livekeskustelussa on mukana ulkosuomalaiset-projektin tuottaja Liisa Lehmus.

Anna Räisänen lähti Helsingistä 21-vuotiaana opiskelemaan Yhdysvaltoihin. Hän teki työuransa New Yorkin osavaltion kouluhallituksessa, kunnes jäi eläkkeelle neljä vuotta sitten. Lue tästä juttu siitä, miten ihanalta Räisäsestä tuntuu olla Helsingissä vuosikymmenten jälkeen.

Lue lisää ulkosuomalaisista:

“Mummu rakastaa sitä, että osaan suomea” – Kanadalainen Cole sai tietää vasta hetki sitten, että hänessä on suomalaisverta

“Mietin, hyppäänkö kannelta mereen” – Suomalaisyrittäjät Virossa ovat muuttuneet lama-ajan viheltäjistä menestyjiin, joista osa elää “melkein miljonäärielämää”

Suomalainen Jarmo perusti Senegaliin kahvilan, jonne Helsingin hipsterit jonottaisivat – "Ihmiset jäävät vähän koukkuun parempaan kahviin"

Häpeä suomalaisjuurista on muuttumassa ylpeydeksi Ruotsissa – “Kaikki ihmettelevät, että häh, oletko sä suomalainen?”

Haluamme tietää ulkosuomalaisten elämästä ulkomailla. Kerro meille tämän jutun lomakkeella, missä päin maailmaa asut ja mitä teet ulkomailla. Koostamme yleisön vastausten perusteella jutun suurimmista suomalaisista kaupungeista ulkomailla eli kuvan "Suomi-imperiumista" maamme itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and