Mellakat jatkuvat Venezuelassa – Viranomainen kielsi kaasunaamareiden maahantuonnin

Venezuelan tulliviranomainen on kieltänyt kuriiripalveluja tuomasta maahan tarvikkeita, joita on käytetty hallituksen vastaisissa mielenosoituksissa.

Kuriiripalvelut ovat kertoneet asiakkaille, että Venezuelan tulliviranomaiset ovat kieltäneet kaasunaamareiden, ritsojen ja luotiliivien maahantuonnin.

Myös ensiaputuotteet, kuten palohaavoihin käytetty voide ja harso, ovat kiellettyjen listalla. Paketinjakeluyhtiöt ovat kertoneet asiakkailleen kiellosta tällä viikolla. Ensiaputuotteita on käytetty loukkaantuneiden mielenosoittajien hoitoon.

Hallituksen virkamiehet ovat julkisesti syyttäneet oppositiota mielenosoittajien varustamisesta lähes kaksi kuukautta kestäneissä, lähes päivittäisissä yhteenotoissa maan turvallisuusjoukkojen kanssa.

Levottomuuksissa on kuollut jo lähes 60 ihmistä

Presidentti Nicolas Maduron eroa vaativat mielenosoittajat marssivat lauantaina mediaa valvovan viraston luokse pääkaupungissa Caracasissa.

Mielenosoituksessa muistettiin suosittua televisiokanavaa, jonka Venezuelan edesmennyt presidentti Hugo Chavez sulki 10 vuotta sitten. Kanava oli arvostellut Venezuelan hallintoa.

Venezuelan oppositio syyttää presidentti Maduroa diktaattorimaisista otteista sekä maata kuristavasta vakavasta talouskriisistä. Venezuelan pari kuukautta kestäneissä levottomuuksissa on kuollut jo lähes 60 ihmistä.

Lähteet: Reuters, STT

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and