Meksikon huippukokous ei tuonut ratkaisua Venezuelan kriisiin

Neuvottelut rauhan aikaansaamiseksi Venezuelaan ovat epäonnistuneet Cancunissa Meksikossa, jonne kokoontuivat Amerikan valtioiden järjestön (OAS) ulkoministerit huippukokoukseen. Järjestöön kuuluu 34 valtiota.

OAS:n Venezuelan erityiskokous ei hyväksynyt melko voimakkaasti muotoiltua yhteistä julkilauselmaa, jolla olisi mm. painostettu presidentti Nicolas Maduroa harkitsemaan, että hän kutsuisi koolle lakiasäätävä kokous perustuslain uudelleen kirjoittamiseksi.

Julkiauselmalla oli tarkoitus lopettaa Venezuelan yhä vakavammaksi käynyt poliittinen kriisi. Sen aiheuttamissa mellakoissa on kuollut jo ainakin 70 ihmistä ja yli 1300 on loukkaantunut.

Venezuelan ulkoministeri Delcy Rodriques marssi ulos kokouksesta. Hän väitti että muitakin OAS:n jäseniä on harkitsemassa Venezuelaa seuraten vetäytyä ryhmästä, joka on painostanut hänen hallitustaan järjestää ajankohtaiset vaalit, vapauttaa poliittisia vankeja ja uusia perustuslaki.

– Me emme tunnusta tätä kokousta, emmekä tunnista sen julkilauselmasta tulevia ratkaisuja, Rodriques perusteli.

Hän ei sanonut, mitkä maat harkitsevat OAS:n jättämistä.

Venezuela on saanut tukea lähinnä muilta OAS:n vasemmistotaustaisilta hallituksilta kuten Nicaraguasta, Boliviasta ja Ecuadorista.

Lähde: AP

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and