Mayn hallitus julkaisi Britannian EU-eroa määrittelevän lakipaketin

Britannia on julkaissut tärkeän osan EU-eroon liittyvää lainsäädäntöä.

Tänään julkaistu lakipaketti määrittelee yksityiskohdat lainsäädännön muuttamiselle EU-eron yhteydessä ja lopettaa Euroopan unionin tuomioistuimen vallan ylimpänä oikeusistuimena.

EU-lakeja täytyy eron yhteydessä muuttaa brittilaeiksi niin, että olennaiset lait pysyvät samanlaisina Britannian jättäessä EU:n.

– Tämä lakipaketti tarkoittaa, että EU-eron yhteydessä toteutuvat varmuus, jatkuvuus ja hallinta mahdollisimman suurina, brexit-ministeri David Davis sanoi lausunnossa.

Laki myös määrittelee valtuudet, joilla ministerit voivat muuttaa lakeja parlamentin hyväksynnällä. Näin he voivat varmistaa, että lait toimivat siirtämisen jälkeen. Valtuudet ovat voimassa vielä kaksi vuotta sen jälkeen, kun Britannia on jättänyt EU:n.

Pääministeri Theresa Mayn tiedottaja kertoi myös, että Britannialla on tarvittavat resurssit Brexitin toteuttamiseen.

Brexitistä vastavaa ministeri puolestaan sanoo, että se ei maksa Euroopan unionille brexitissä penniäkään enempää, kuin sen täytyy. Britannia ilmoitti tiistaina, että se pitää EU:n vaatimaa erorahaa "kiristyksenä".

Lähteet: Reuters, AFP

Lue myös:

EU Britannialle: Älkää pantatko brexit-kantojanne

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and