Matti Vanhanen ihmettelee Sauli Niinistön perusteluita asettua valitsijayhdistyksen ehdokkaaksi

Keskustan presidenttiehdokas Matti Vanhanen ihmettelee presidentti Sauli Niinistön perusteita lähteä valitsijayhdistyksen kautta ehdokkaaksi.

– Huomioni kiinnittyi Niinistön perusteluihin, joissa perustetta valitsijayhdistyksen perustamiselle haettiin puolueiden harjoittamasta sisäpolitiikasta, josta ulkopolitiikka erotettiin irralleen omaan ylhäiseen yksinäisyyteensä. Näinhän asia ei ole, sanoi Vanhanen puheessaan Sauvossa perjantaina.

Sauli Niinistö ilmoitti toukokuun lopussa asettuvansa ehdolle valitsijayhdistyksen ehdokkaana. Valitsijayhdistyksen ehdokkaaksi asettumista Niinistö perusteli sillä, että presidentti on Suomessa entistä enemmän etäällä puoluepolitiikasta.

Vanhasen mukaan puolueilla on myös oma roolinsa ja kantansa ulkopolitiikassa.

– Suomen kulloinkin tärkein ulkopoliittinen asiakirja on hallitusohjelma. Se on hallituspuolueiden keskenään neuvottelema ja sopima linjaus, jonka valmisteluvaiheessa hieman eri käytännöin sitä saatetaan vilauttaa myös tasavallan presidentille.

Vanhanen sanoo tietävänsä kokemuksesta, että puolueiden neuvottelijat haulavat tehdä työnsä keskenään.

– Samoin esimerkiksi Nato-kysymyksessä mitään merkittävää ei tapahdu suuntaan eikä toiseen ilman hallituspuolueiden ja laajemmin eduskuntapuolueiden tiivistä keskinäistä keskustelua ja laajapohjaista linjanvetoa. Presidentinvaaleissakaan ei päästä mihinkään siitä, että puolueilla on toisistaan poikkeavat Nato-kannat.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and