Manchesterin poliisi vahvisti itsemurhaiskun omatekoisella pommilla – uhrien joukossa myös lapsia

Manchesterin poliisi on vahvistanut, että paikallisessa konserttihallissa tapahtunut räjähdys oli itsemurhaisku. Poliisin mukaan iskun tekijän ruumis on tunnistettu räjähdyspaikalla.

Hyökkääjä räjäytti omatekoisen pomminsa itse. Silminnäkijöiden kuvausten perusteella vaikuttaa siltä, että pommi sisälsi metallinpaloja, jotka vahingoittivat ihmisiä.

Manchesterin poliisin mukaan pommi-iskun tekijöitä oli vain yksi. Toistaiseksi on epäselvää, oliko kyseessä yksittäisen tekijän isku, vai toimiko tekijä osana jonkinlaista ryhmää tai verkostoa.

Yön aikana Manchesterin poliisi on lähettänyt kaupungin kaduille yli 400 poliisia. Niin sanotun tehostetun näkyvyyden tarkoitus on ollut muun muassa lisätä turvallisuuden tunnetta ja lievittää kaupunkilaisten pelkoja.

Iskussa kuoli ainakin 22 ihmistä ja liki 60 loukkaantui. Osa uhreista on lapsia. Yleisössä oli paljon nuoria, sillä konserttia pitänyt amerikkalainen laulaja Ariana Grande oli nuorison suosima.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and