Malissa siepattu ruotsalainen vapautettiin vuosien jälkeen

Länsi-Afrikan Malissa vuonna 2011 siepattu ruotsalainen Johan Gustafsson on vapautettu. Ruotsin ulkoministeriö on vahvistanut asian.

Aseistautuneet miehet sieppasivat moottoripyörälomalla Afrikassa olleen Gustafssonin Timbuktussa marraskuussa 2011. Samalla siepattiin hollantilaismies, jonka Ranskan erikoisjoukot onnistuivat vapauttamaan myöhemmin. Sieppaajat yrittivät saada ravintolasta mukaansa myös saksalaisen miehen, mutta ampuivat hänet, kun hän teki vastarintaa.

42-vuotiaasta Gustafssonista saatiin elonmerkki viime vuonna YouTubeen ilmestyneen videon kautta.

Ruotsalaismedia kertoo omaisten suuresta Gustafssonin vapautumisen ja jälleennäkemisen ilosta. Gustafssonin äiti Mari-Anne Gustafsson kertoo perheen olevan onnellinen, että he saavat olla jälleen yhdessä.

Ruotsin ulkoministeri Margot Wallström on kertonut lehdistötilaisuudessa, että Gustafsson vapautettiin muutama päivä sitten. Hän on saapunut kotimaahansa verrattain hyväkuntoisena.

– Minulle on suuri ilo kertoa, että Johan Gustafsson on vapautettu, Wallström sanoi.

Hänen mukaansa Gustafssonin vapautus on Ruotsin ulkoministeriön, poliisin ja viranomaisten laajojen ponnistelujen yhteistyön tulos.

Lähteet: AP, AFP, STT

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and