Lontoossa kiukku kasvaa – Suuttuneita mielenosoittajia tungeksi Kensingtonin kaupungintalolle

Lontoossa kymmenet mielenosoittajat tungeksivat perjantai-iltana Kensingtonin ja Chelsean kaupungintalolle vaatimaan tukea ihmisille, jotka ovat menettäneet läheisiään ja kotinsa keskiviikon tulipalossa. BBC:n mukaan 50–60 ihmistä tunkeutui rakennuksen sisään.

24-kerroksinen kaupungin vuokratalo Grenfell Tower tuhoutui erittäin nopeasti levinneessä tulipalossa tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. Tulipalossa kuoli ainakin 30 ihmistä. Kymmeniä on yhä kateissa.

1970-luvulla rakennetun tornitalon julkisivuremontti oli valmistunut viime vuonna, ja brittilehti The Guardianin mukaan ulkoeristykseen olisi valittu kahdesta vaihtoehdosta halvempi, vähemmän paloturvallinen materiaali. The Guardian kirjoittaa, että materiaalien hintaero oli runsaat kaksi euroa neliömetriltä.

Lisäksi pääministeri Theresa Mayn etäinen suhtautuminen ja viranomaisten niukka tiedotuslinja on ärsyttänyt paikallisia. May kävi palopaikalla torstaina, mutta ei puhunut palon uhrien kanssa. Hän palasi perjantaina tapaamaan uhreja ja sai vastaansa mielenosoittajien huudot. Myös Mayn toimiston ulkopuolella osoitettiin mieltä perjantaina.

May on luvannut uhrien asuttamiseen, ruokaan ja muihin avustustarvikkeisiin lähes kuusi miljoonaa euroa. Rakennuksessa asui noin 600 ihmistä.

Lähteet: AP, AFP

Lue myös:

Britannian pääministeri tapasi lopulta tornitalon palon uhreja: Lupasi lähes kuuden miljoonan apupaketin

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and