Lontoon poliisi: Hyökkääjien henkilöllisyydet selville niin pian kuin mahdollista

Lontoon poliisin apulaispoliisipäällikö Mark Rowley lupaa, että Lontoon hyökkääjiksi epäillyn kolmikon henkilöllisyys vahvistetaan mahdollisimman nopeasti.

– Julkaisemme iskuihin suoraan kytkeytyvien kolmen miehen henkilöllisyydet niin pian kuin mahdollista, Rowley sanoi tiedotteessaan yöllä Suomen aikaa.

Apulaispoliisipäällikkö kertoi tarkemmin poliisin sunnuntaina tekemistä pidätyksistä iskuihin liittyen. Poliisi on pidättänyt Barkingin alueella kaikkiaan 12 ihmistä. Pidätetyt ovat iältään 19-60-vuotiaita, heistä seitsemän on naisia. Yksi pidätetyistä on päästetty jo vapaaksi.

Rowley antoi tiedotteessaan uutismedioille kiitosta siitä, etteivät nämä ole spekuloineet epäiltyjen henkilöllisyyksillä nopeasti etenevien poliisitutkimusten aikana.

Lontoon poliisi arvioi, että London Bridgen lähialueet avataan ainakin osittain liikenteelle maanantaiaamuna. Samalla poliisi muistuttaa, että virkavaltaa näkyy kaupungin kaduilla nyt tavallista enemmän ja myös tarkastuksia tehdään tiheämmin.

Kuolonuhreina ulkomaalaisia

Seitsemän ihmistä on sai surmansa ja 48 haavoittui lauantai-iltana London Bridge –sillalla sekä läheisellä Borough Marketilla.

Hyökkääjät ajoivat pakettiautolla sillalla kulkeneiden jalankulkijoiden päälle ja hylkäsivät autonsa lopulta Boroughin torialueelle. Borough Marketilla hyökkääjät aloittivat sivullisten puukottamisen.

Poliisi ampui kolme hyökkääjää kahdeksan minuutin kuluttua siitä, kun iskusta oli vastaanotettu ensimmäinen hälytyspuhelu.

Viranomaiset eivät ole nimenneet surmansa saaneita, mutta joidenkin kansallisuus on vahvistunut muuta kautta.

Kanadan pääministeri Justin Trudeau lähetti sunnuntai-iltana tiedotteen, jossa hän kertoi yhden kanadalaisen kuolleen iskussa.

Myös Ranskan ulkoministeri Jean-Yves Le Drian on ilmoittanut, että kuolleiden joukossa oli yksi Ranskan kansalainen ja seitsemän ranskalaista haavoittui. Heistä neljä vakavasti.

Loukkaantuneita on Lontoon poliisin mukaan kaikkiaan 48, joista 36 hoidetaan viidessä lontoolaisessa sairaalassa. Potilaista 21 on kriittisessä tilassa. Loukkaantuneiden joukossa on ainakin kaksi australialaista, yksi uusiseelantilainen, espanjalainen ja kaksi Saksan kansalaista.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and