Lontoon öisen palon sankareista moni oli ramadanin johdosta hereillä olleita muslimeja

Lontoossa naapureitaan tulipalon keskeltä tornitalosta turvaan saattaneista asukkaista moni saattoi olla ramadanin paastokuukauden vuoksi hereillä olleita muslimeja.

Kansainvälisissä viestimissä on kerrottu tarinoita siitä, kuinka tornitalon asukkaat auttoivat ja pelastivat toinen toisiaan. Naapurit hakkasivat toistensa asuntojen ovia herättäen yöunilla olleita ja levittäen tieto tulitapalosta.

Suuri osa selviytyneistä kertoi, etteivät he olleet kuulleet mitään palohälytystä.

Brittiviestimissä on arvioitu, että rakennuksessa oli palon alkaessa hereillä runsaasti ramadanin paastoa noudattavia muslimeja. Heidän uskotaan olleen avainasemassa naapuruston herättämisessä.

– Valtaosa ramadania noudattavista muslimeista ei yleensä mene nukkumaan ennen kuin kahdelta tai puoli kolmelta aamuyöstä. He nauttivat sitä ennen myöhäisillan ateriansa ja rukoilevat, sanoi lähistöllä asuva Rachida Sky Newsille.

Rakennuksessa asui useiden eri kansallisuuksien edustajia.

– Kaikki tuntevat kaikki, Rachida jatkoi.

Samaa mieltä oli rakennuksesta pelastunut Nadia Yousuf, joka arvioi BuzzFeedin haastattelussa, että ramadania viettäneet muslimit havaitsivat palon ensimmäisinä.

Auttamishalu levisi naapurustossa

Tulipalo on saanut lähistön asukkaat auttamaan kodittomiksi jääneitä. Yhteisökeskukset ja uskonnolliset kokoontumistilat ovat avanneet ovensa palosta pelastuneille ja kodittomiksi jääneille.

Osa naapuruston asukkaista on kerännyt rahaa kodittomiksi jääneiden naapureidensa auttamiseksi.

Grenfell Towerilla paikalla ollut Ylen toimittaja Pasi Myöhänen kuvasi paikalla olleen muitakin avuntarjoajia. Kodittomiksi jääneille on tuotu muun muassa ruokaa ja vettä.

Sosiaalisessa mediassa on levinnyt lisäksi useita kampanjoita, jotka ovat keränneet vaatteita, ruokaa, peittoja ja hygieniatarpeita evakuoiduille. Ihmiset ovat tarjonneet myös yöpaikkoja kodeissaan.

Hätäapukampanjoita ovat käynnistäneet yksityiset asukkaat, uskonnolliset yhteisöt ja urheiluseurat.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and