Liitohyppääjä kiisi maata kohti superauton nopeudella – saavutti maailmanennätysnopeuden 400 kilometriä tunnissa (video)

Brittiläinen liitohyppääjä Fraser Corsan on rikkonut liitopukulennon maailmanennätysnopeuden, kertoo yleisradioyhtiö BBC. Corsan teki hyppynsä 10 823 metrin korkeudesta. Se vastaa matkustajakoneen lentokorkeutta.

– Kun hyppäsin koneesta, näin yli 400 kilometrin säteellä. Tunsin itseni aika nöyräksi. Taivas oli tummansininen. Voin nähdä Maapallon kaarevuuden, kertoo Corsan BBC:lle.

Hän saavutti parhaimmillaan 400 kilometrin tuntivauhdin, mikä vastaa Bugattin superauton nopeutta. Mikäli vauhti vahvistetaan, se on uusi maailmanennätys. Hyppy kesti lähes yhdeksän minuuttia.

Corsanin tavoitteena on hypätä vielä korkeammalta, 12 802 metrin korkeudesta. Sillä hän rikkoisi korkeimmalta tehdyn liitohypyn maailmanennätyksen. Hän haluaa myös rikkoa pisimpään kestäneen liitohypyn maailmanennätyksen.

Entinen ilmailun turvainsinööri harjoitteli hyppyään kuukausien ajan ja testasi välineitään. Video näyttää yhden hänen harjoitteluhypyistään.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and