Levottomuudet ravistelevat Venezuelaa itsenäisyyspäivänäkin – Hallituksen kannattajat tunkeutuivat parlamenttiin

Venezuelassa hallituksen kannattajat ovat tunkeutuneet opposition kontrolloimaan parlamenttiin pääkaupungissa Caracasissa. Useita kansanedustajia ja journalisteja on loukkaantunut hyökkäyksessä, silminnäkijät kertoivat uutistoimisto Reutersille.

Kepeillä varustautuneet ja punaisiin pukeutuneet hyökkääjät aiheuttivat sekasortoa parlamenttirakennuksessa, jossa oli meneillään erityisistunto Venezuelan itsenäisyyspäivän kunniaksi.

Parlamenttirakennuksesta kuultiin pieniä räjähdyksiä, mahdollisesti ilotulitteista, joita hyökkääjät heittelivät rakennuksen sisäpihalla. Televisiokuvissa tapahtumapaikalta nähtiin ainakin kaksi opposition kansanedustajaa, joiden kasvot olivat veressä.

Venezuela on syvässä poliittisessa ja taloudellisessa kriisissä. Levottomuuksissa kolmen kuukauden aikana on kuollut ainakin 91 ihmistä.

Oppositio syyttää presidentti Nicolas Maduron sosialistihallintoa talouskriisistä. Maduron mukaan kyseessä on Yhdysvaltain tukema salaliitto hallituksen kaatamiseksi.

Oppositioliittouma voitti vuoden 2015 parlamenttivaaleissa vahvan enemmistön parlamenttiin, minkä jälkeen maassa on ollut meneillään Maduron hallituksen ja parlamentin vastakkainasettelu.

Lähteet: AFP, AP, Reuters

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and