Levottomuudet jatkuvat Venezuelassa – väkivalta kohdistui opposition järjestämään äänestystapahtumaan

Venezuelan pääkaupungissa Caracasissa ainakin kaksi ihmistä on kuollut ja neljä on haavoittunut ampumavälikohtauksessa, kertoo uutistoimisto Reuters. Maassa on sunnuntaina pidetty opposition järjestämä epävirallinen äänestys.

Presidentti Nicolas Maduro aikoo uudistaa maan perustuslakia, perusteenaan maan rauhoittaminen. Venezuelan oppositio yrittää haastaa perustuslakimuutoksen epävirallisella kansanäänestyksellä. Opposition mukaan Maduro yrittää ainoastaan pitkittää valtakauttaan, joka on päättymässä puolentoista vuoden päästä.

Tuhannet ihmiset osallistuivat opposition järjestämään tapahtumaan. Opposition mukaan aseistautuneet ryhmät yrittävät häiritä äänestystä. Oppositiojohtaja Carlos Ocarizin mukaan ”puolisotilaalliset asemiehet” ilmestyivät iltapäivällä keskelle äänestystä.

Venezuelassa on ollut viime kuukausina levotonta. Maa on syvässä poliittisessa ja taloudellisessa kriisissä. Hallituksen vastaiset mielenosoitukset ovat jatkuneet Venezuelassa jo kuukausia, ja niissä on kuollut yli 90 ihmistä. Lisäksi satoja ihmisiä on pidätetty.

Oppositio syyttää presidentti Nicolas Maduron sosialistihallintoa talouskriisistä. Maduron mukaan kyseessä on Yhdysvaltain tukema salaliitto hallituksen kaatamiseksi.

Etelä-Amerikassa sijaitsevassa Venezuelassa on yli 31 miljoonaa asukasta.

Lähteet: Reuters

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and