Lännen Media: Maakuntavaalit saattavat peruuntua

Lännen Median mukaan kokoomuksen sote-neuvottelija Paula Risikko esittää, että maakuntalain käsittely on keskeytettävä eduskunnassa, jos valinnanvapausmalliin on tehtävä muutoksia. Perustuslakivaliokunta käsittelee maakuntalakia ja valinnanvapausmallia perjantaina.

Lännen Median valiokuntalähteiden mukaan lausunnossa ollaan päätymässä siihen, että maakuntia ei voida velvoittaa yhtiöittämään valinnanvapauden piiriin kaavailtuja sote-palveluja.

– Mikäli korjaustarpeet ovat suuria, hallitus valmistelee valinnanvapauslaista uuden esityksen. Tällöin maakuntalain ja soten järjestämislain lakiesitysten käsittely eduskunnassa tulee vähintään keskeyttää, sisäministeri Paula Risikko sanoo.

Mikäli lausunnossa torpataan pakkoyhtiöittäminen, uuden mallin valmistelu saattaa viedä niin paljon aikaa, että maakuntavaalit on peruttava tammikuulta, Risikko sanoo Lännen Medialle.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) kertoi Ylen Pääministerin haastattelutunnilla pari viikkoa sitten, että sote-uudistuksessa julkisten palvelujen yhtiöittämisessä voi olla perustuslaillinen ongelma.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and