Lähteet: Yhdysvallat jättää Pariisin ilmastosopimuksen

Uutiskanava CNN:n ja uutistoimisto Reutersin mukaan Trump on jo kertonut vetäytymissuunnitelmasta Yhdysvaltain kongressille.

Trumpin on määrä julkistaa kantansa tiedotustilaisuudessa klo 22 Suomen aikaa.

Yhdysvaltojen vetäytymisen uskotaan vaikeuttavan Pariisin ilmastosopimuksen toteuttamista. Tavoitteena on rajoittaa lämpötilan nousu korkeintaan kahteen asteeseen esiteolliseen aikaan verrattuna. Päätös ei kuitenkaan lamauta muun maailman ilmastotoimia, arvioivat asiantuntijat.

Trumpin päätöstä on odotettu jännityksellä ympäri maailmaa ja se tuomittiin jo ennalta laajasti. Muun muassa Saksa ja Kiina ovat luvanneet entistä tiiviimpää yhteistyötä ilmastonmuutosta vastaan.

Paine Kiinaa ja EU:ta kohtaan kasvaa

Trumpin päätös antaa etenkin Euroopan maille ja Kiinalle mahdollisuuden nousta entistä voimakkaammin ilmastotoimien johtajiksi.

EU ja Kiina aikovat päättäväisyyttä yhteisellä julistuksella huomenna perjantaina. Ylen toimittajan näkemän luonnoksen mukaan EU:n ja Kiinan julistuksessa kerrotaan uusista konkreettisista toimista ilmastonmuutoksen torjumiseksi.

Lue lisää aiheesta:

Ilmastonmuutoksen torjunta USA:ssa ei pysähtyisi Trumpin päätökseen – Monella osavaltiolla on omat ilmastotavoitteet

Tutkija: "Trumpin ilmastopolitiikka ei pysäytä puhtaan energain nousua"

Kiina kupaa pysyä Pariisin ilmastosopimuksessa

Miksi Donald Trump haluaa luopua ilmastosopimuksesta – Tässä kolme syytä

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and