Kymmenet tuhannet marssivat korruptiota vastaan Dominikaanisessa tasavallassa

Kymmenet tuhannet mielenosoittajat marssivat korruptiota vastaan Dominikaanisen tasavallan pääkaupungissa sunnuntaina, kertoo uutistoimisto Reuters. Maassa on ilmennyt viime aikoina merkittäviä lahjontatapausepäilyjä, jotka ovat kohdistuneet ylimpään virkamieskuntaan.

Santo Domingossa mielenosoittajat heiluttivat lippuja ja vaativat korruption lopettamista sekä presidentin ja muiden ylimpien virkamiesten eroa. Mukana oli paljon nuoria ja ympäristöliikkeen kannattajia.

Dominikaanisessa tasavallassa brasilialainen rakennusliike Oderbrecht on käyttänyt lahjuksiin 86 miljoonaa euroa saadakseen julkisia urakoita. Viranomaisten mukaan yhtiö on luvannut maksaa Dominikaaniselle tasavallalle huomattavat korvaukset lahjonnan takia. Sopimuksen mukaan se maksaa saarivaltiolle kahdeksan vuoden aikana 173 miljoonaa euroa.

Protesti oli tammikuun jälkeisistä seitsemästä mielenosoituksesta suurin.

Mielenilmaukset sujuivat pääosin rauhallisesti, sen sijaan aiemmat mielenosoitukset ovat päätyneet yhteenottoihin poliisin kanssa. Viranomaisia on syytetty muun muassa laittomista pidätyksistä.

Järjestäjät sanoivat, että dominikaaniset maahanmuuttajat marssivat mielenosoituksissa myös muissa kaupungeissa, kuten Miamissa, New Yorkissa ja Madridissa.

Lähde: Reuters

Tuhansia ihmisiä osallistui marssiin maan pääkaupungissa Santo Domingossa.
Tuhansia ihmisiä osallistui marssiin maan pääkaupungissa Santo Domingossa.Orlando Barria / EPA

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and