Kyltti Paavin Vatikaanin-kodin ovessa: Valittaminen kielletty!

Paavi Franciscus ripustanut Vatikaanissa sijaitsevan asuntonsa oveen huomiota herättävän kyltin, joka kieltää valittamisen.

Punavalkoinen, kieltomerkillä varustettu italiaksi kirjoitettu kyltti sisältää tarkennuksen: "Säännön rikkojat on tuomittu tuntemaan itsensä uhreiksi, kärsimään huumorintajun vähenemisestä ja ongelmanratkaisukyvyn heikkenemisestä”.

Paavi Francisus sai kyltin lahjaksi italialaiselta kirjailijalta Salvo Noelta. Paavi lupasi ripustaa kyltin omaan toimistoonsa ihmisiä piristämään,mutta nyt kyltti roikkuu hänen asuntonsa ovessa. Kuva kyltistä nähtiin ensin Vatican Insider -verkkosivuilla.

Kyltti muistuttaa, että rangaistus valittamisesta on kaksinkertainen, jos sen tekee lasten kuullen.

Lukijaa kehotetaan keskittymään omiin vahvuuksiin, ei puutteisiin: ”Lopeta valitus ja ota askelia elämäsi parantamiseksi."

Uudistusmielistä paavi Franciscusta on arvosteltu hänen yrittäessään johtaa katolista kirkkoa avoimempaan ja armollisempaan suuntaan. Paavin ajatukset ovat hämmentäneet kirkon konservatiivisia jäseniä.

Viimeisin kiista käytiin saksalaisen kardinaalin Gerhard Müllerin kanssa. Müller on paavin kanssa monesta asiakysymyksestä eri linjoilla, ja kun kardinaalin viisivuotiskausi vastikään päättyi, paavi ei – vastoin saksalaisen odotuksia – automaattisesti uusinut sitä. Müller kuvaili Paavin kohdelleen häntä tavalla, jota ”ei voi hyväksyä”.

Lähde: Reuters

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and