Kova tuuli ja helle vaikeuttavat maastopalojen sammutusta Kreikassa ja Korsikalla

Kreikan pääkaupungin Ateenan eteläpuolella olevan merenrantakaupungin asukkaat on määrätty evakkoon alueella riehuvien maastopalojen takia.

Ainakin sataa ihmistä on kehotettu lähtemään evakkoon Kalyvian alueen rannikkotaajamista noin 30 kilometrin päässä Ateenasta.

Alueen maastopaloja on ollut sammuttamassa parikymmentä paloautoa ja kaksi sammutushelikopteria.

Kolme palomiestä on loukkaantunut sammutustöissä.

Maastopalojen saamista hallintaan on vaikeuttanut voimakas tuuli ja 35 asteen lämpötila. Viranomaisten mukaan palot on saatu illalla hallintaan. Maastopalot ovat yleisiä Kreikassa kesällä.

Korsikalla maasto vaikeuttaa sammutustöitä

Ranskalle kuuluvalla Korsikan saarella maastopalot jatkuvat. Saaren pohjoisosan palot on saatu hallintaan, mutta nyt tulipalot leviävät saaren eteläosassa.

Ajaccion kaupunkin pohjoispuolella asuvia on jouduttu evakuoimaan. Lentokoneet ja helikopterit yrittivät torstaina saada hallintaan Palnecan alueella riehuvia maastopaloja.

Viranomaiset ovat varoittaneet korkeista hellelukemista, joiden pelätään lisäävän maastopaloja. Korsikalla kivinen maasto on vaikeuttanut maaston kivisyys.

Lähteet: Reuters, AP

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and