Koulupoikien protesti jatkuu Britanniassa: Pukeudumme hameisiin, kunnes shortsit sallitaan – video

Britannian Exeterissä koulunsa pukukoodiin tympiintyneiden poikien protesti on jatkunut perjantaina, kertoo paikallismedia DevonLive. Joukko poikia ilmaantui jälleen kouluun hameissa.

Torstaina pojat kertoivat DevonLivelle, että he aikovat jatkaa hameisiin pukeutumista, kunnes shortsien käyttäminen sallitaan koulun säännöissä. Protesti alkoi muutaman oppilaan keksinnöstä, mutta torstaina jo kymmenet pojat saapuivat kouluun hameisiin sonnustautuneina.

Poikia inspiroi Britanniaa koetellut helleaalto: he kokivat epäreiluksi, että koulun pukukoodissa sallitaan hameet mutta ei shortseja, vaan poikien pitäisi käyttää kuumallakin säällä pitkiä housuja. Nyt lämpötilat ovat jo laskeneet, mutta se ei ole pysäyttänyt mielenilmausta.

Protestista ovat kertoneet lukuisat brittimediat, muun muassa sanomalehti The Guardian. The Guardianin mukaan eräs pojista oli viitannut siihen, että jos jopa Ascotin laukkakilpailujen VIP-alueella on höllennetty pukukoodia helteen takia, heidän koulunsakin olisi syytä tehdä niin.

DevonLive kertoo, että koululaisten mielenilmauksen saatua kansainvälistä mediahuomiota Isca Academyn rehtori oli torstaina lähettänyt koululaisten vanhemmille sähköpostin aiheesta. Rehtori lupasi, että käytäntö muuttuu ja shortsit otetaan osaksi koulupukua – mutta vasta ensi lukuvuonna. Jonkinlaisia myönnytyksiä hän lupasi jo nyt:

– Ottaen huomioon viimeaikaiset lämpötilat koululaiset ovat saaneet luvan olla käyttämättä solmiota, avata paitansa ylimmän napin ja pitää paitaansa ulkona housuista, jos heillä on kovin kuuma, DevonLive siteeraa rehtori Aimee Mitchellin viestiä.

Lue myös:

Koulun pukukoodi sai teinipojat protestoimaan helteisessä Britanniassa: Tulivat kouluun hameissa

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and