Kömmähdys humalaisten brittien häätämisessä katkaisi Eurostar-junan matkanteon tuntikausiksi

Pariisista Lontooseen liikennöivän Eurostar-junan matkanteko keskeytyi maanantaina ainakin neljäksi tunniksi, kun kahta juopunutta brittimatkustajaa ryhdyttiin poistamaan junasta, Ranskan rautatieviranomaiset kertovat.

Tapahtumat saivat alkunsa pian sen jälkeen, kun juna oli lähtenyt Pariisista noin 770 matkustajaa mukanaan.

Useat matkustajat valittivat henkilökunnalle brittikaksikon käytöksestä. Juna pysähtyi Calais'ssa ja poliisi tuli viemään pois vahvasti humaltuneet britit.

Britit saatiin junasta, mutta juna ei päässytkään jatkamaan matkaa. Kävi ilmi, että useat muut matkustajat olivat käyttäneet pysähdystä hyväkseen ja menneet asemalaiturille tauolle.

Se oli vikatikki, sillä matkustajien kuljettua edestakaisin henkilökunta ei enää voinut tietää, onko junassa asiaankuulumattomia henkilöitä.

Turvallisuussyistä kaikki matkustajat määrättiin ulos junasta ja tarkastettiin uudelleen. 770 matkustajan tarkastamisessa vierähti nelisen tuntia, minkä vuoksi junamatka Lontooseen kesti kaikkiaan yhdeksän tuntia.

Osa matkustajista on purkanut suuttumustaan muun muassa Twitterissä, jossa on myös julkaistu kuvia jonottamisesta Calais'ssa.

Joissakin tviiteissä syytetään Eurostarin työntekijöitä siitä, että he avasivat junan ovet matkustajille Calais'n pysähdyksen aikana.

Eurostar on omalla Twitter-tilillään pahoitellut tapahtunutta ja linkannut sivulle, jossa neuvotaan, miten voi hakea korvausta.

Lähteet: AFP, Yle Uutiset

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and