Kokoomuksen Pia Kauma tekee paluun eduskuntaan

Pia Kauma esittää kansanedustajan valtakirjansa puhemies Maria Lohelalle keskiviikkona iltapäivällä. Valiokuntapaikoista Kauman toivelistan kärjessä ovat jo viime kaudella tutuiksi tulleet talous- ja ulkoasiainvaliokunnat.

Yhden kauden eduskunnassa istunut Pia Kauma jäi viime eduskuntavaaleissa niukasti varasijalle, kun Alexander Stubbin johtama kokoomus menetti Uudenmaan vaalipiirissä kaksi edustajan paikkaa.

Kevään 2015 eduskuntavaaleissa Kauman oma äänisaalis kasvoi edellisten vaalien noin 3500:sta yli 4100 ääneen, mutta Keravan Eeo Lehti (kok.) kiri edellä hieman karkuun.

Kokoomuksen puheenjohtajakisassa kesällä 2016 Kauma tuki Stubbin kukistanutta Petteri Orpoa.

Lastenvaunuista nousi kohu

Ensimmäisen eduskuntakautensa lopulla Kauma kohautti lehtilausunnollaan, jossa hän ihmetteli, miksi maahanmuuttajaperheen pitää hankkia uudet lastenvaunut sosiaalituella, jos suomalaisperhe kierrättää vanhoja vaunuja.

Kohun keskellä Kauma pahoitteli lausuntonsa aiheuttamaa mielipahaa. Nyt pari vuotta eduskunnan ulkopuolelta politiikkaa seurannut Kauma epäilee, että tämäkin kohu vain lisäsi poliitikkojen varovaisuutta.

– Toivoisin kansanedustajilta rohkeampia avauksia. Uusia ajatuksia ei saada muuten liikkeelle ja eteenpäin, Kauma huomauttaa.

Potilas edellä soteen

Syksyllä 51 vuotta täyttävä Kauma on vahvasti mukana myös Espoon kunnallispolitiikassa. Hallituksen kompurointia sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistamisessa hän on seurannut huolestuneena.

– Sotessa on puhuttu liikaa hallinnosta ja maakunnista. Uudistuksen kärkeen pitäisi nostaa potilaan ja asiakkaan näkökulma, Kauma opastaa.

Eduskunnasta pudottuaan Kauma on työskennellyt runsaan vuoden ajan joensuulaisen hoiva-alan teknologiayrityksen Fastroin vientijohtajana.

Fastroi tuottaa langattomia tiedonkeruuratkaisuja terveys-, sosiaali- ja asumispalvelujen toiminnanohjaukseen. Yritys työllistää runsaat 50 ohjelmistoalan osaajaa.

Omat kokemukset ovat lisänneet Kauman huolta erityisesti vanhusten terveydenhuollosta, jossa hyvä hoito vaatii nyt paksua lompakkoa. Valinnanvapaus sotessa turvaisi Kauman mielestä asiakkaalle mahdollisuuden äänestää jaloillaan hyvän hoidon puolesta.

Lue myös:

Kokoomusedustaja: Maahanmuuttajien pitää suosia käytettyä kuten tavallisten keskiluokkaisten suomalaisten

Pia Kauma: "Hyväosainen ei saisi puhua sosiaalipuolen asioista"

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and