Kiinassa useita ihmisiä on kuollut Sichuanin maanjäristyksessä

Kiinassa useita ihmisiä on kuollut maanjäristyksessä, joka sattui harvaan asutulla alueella Sichuanin maakunnassa.

Järistyksen magnitudi oli 6,5, ja sen keskus oli 10 kilometrin syvyydessä noin 200 kilometria länteen Guangyuanin kaupungista, kertoo Yhdysvaltain geologian tutkimuskeskus.

Tiedot kuolleiden määrästä vaihtelevat. Uutistoimistot Reuters ja AP puhuvat viidestä kuolleesta. Heidän kerrotaan olevan turisteja, jotka olivat käymässä läheisessä Jiuzhaigoun luonnonpuistossa. Lisäksi yli 60 ihmisen kerrotaan loukkaantuneen ja useiden luonnonpuistossa sijaitsevien rakennuksien vahingoittuneen järistyksessä.

Kuolleiden turistien kansallisuuksista ei ole tietoa. On kuitenkin luultavaa, että ainakin suurin osa heistä on kiinalaisia, sillä alueella käy vain harvoja ulkomaisia turisteja.

Luonnonpuistossa oli onnettomuushetkellä liki 40 000 turistia, sanoo Sichuanin hallinto sosiaalisessa mediassa.

Uutistoimisto AFP puolestaan kertoo Kiinan katastrofiviranomaisten alustavasta arviosta, jonka mukaan kuolleita voisi olla jopa sata ja yli 130 000 taloa saattaa olla vaurioitunut.

Kiinan valtiollisen television mukaan sähköt on saatu suurimmaksi osaksi palautettua alueelle. Armeijan kerrotaan lähettäneen joukkoja apuun pelastustöihin. Läheinen Jiuzhaigoun lentokenttä toimii normaalisti, valtiollinen televisio sanoo.

Maanjäristykset ovat Sichuanissa tavallisia. Vuonna 2008 tuhoisassa järistyksessä kuoli lähes 70 000 ihmistä.

Lähteet: AP, Reuters, AFP

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and