Kiina pidätti Ivankan Trumpin käyttämän kenkätehtaan työoloja tutkineen aktivistin – Trumpilta pyydetään apua

Kiinassa on pidätetty aktivisti, joka tutki muun muassa Ivanka Trumpin tuotemerkille kenkiä valmistavan yrityksen työoloja, kertoo aktivistin edustama järjestö.

Kaksi muuta yrityksen tehtaita tutkinutta aktivistia on kateissa.

Työntekijöiden oikeuksia puolustavan China Labour Watch -järjestön johtaja Li Qiang kertoo, että aktivisti Hua Haifeng pidätettiin epäiltynä laittomasta salakuuntelulaitteiden käytöstä. Viranomaiset ovat ilmoittaneet pidätyksestä Huan vaimolle.

Huan kahta kumppania ei ole tavoitettu sunnuntain jälkeen. Li uskoo, että myös heidät on pidätetty.

“Kytkös Trumpiin politisoi tilanteen”

Aktivistit tutkivat kahta Huajian-yhtiön tehdasta, joista toinen sijaitsee Guangdongin maakunnassa ja toinen Jiangxissa.

Yhtiö valmistaa tuotteita Ivanka Trumpin tuotemerkin lisäksi myös muille länsimaisille merkeille, muun muassa Coachille, Nine Westille, Karl Lagerfeldille ja Kendal + Kylielle.

Li kuitenkin uskoo, että pidätykset johtuvat tehtaan kytköksestä Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin tyttäreen, mikä tekee tilanteesta poliittisen ja hyvin monimutkaisen, kertoo muun muassa brittilehti The Guardian.

Lin mukaan järjestö on 17-vuotisen olemassaolonsa aikana tehnyt lukemattomia vastaavia tarkastuksia eikä heillä ole koskaan ollut ongelmia.

Järjestö vetoaa Donald ja Ivanka Trumpiin, jotta nämä painostaisivat Kiinaa vapauttamaan aktivistit.

Li kertoo, errä hän otti 27. huhtikuuta yhteyttä Ivanka Trumpin tuotemerkkiin kertoakseen työntekijöiden oikeuksien loukkauksista, mutta muutoksia ei ole tapahtunut, The Guardian kertoo. Ivanka Trumpin edustajat Keivät kommentoineet asiaa lehdelle.

Lähteet: AFP, Reuters, Yle Uutiset

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and