Kiina lupaa pysyä Pariisin ilmastosopimuksessa

Saksassa vieraileva Kiinan pääministeri Li Keqiang on toistanut, että Kiina on sitoutunut Pariisin ilmastosopimukseen. Saksan liittokanslerin Angela Merkelin kanssa puhunut Keqiang sanoo, että Kiina ja EU pitävät kiinni sitoumuksestaan Pariisin ilmastosopimukseen, vaikka Yhdysvallat hylkäisi sopimuksen.

– Tietysti toivomme, että tämä [ilmastosopimuksen toimeenpano] tapahtuisi yhteistyössä muiden maiden kanssa, Keqiang sanoo.

Kiinan ulkoministeriön mukaan ilmastonmuutos on maailmanlaajuinen ongelma, jonka pysäyttäminen edellyttää kaikkien maiden osallistumista.

Sekä Kiinan ulkoministeriö että pääministeri näyttävät osoittaneen piikkinsä Yhdysvalloille ja presidentti Donald Trumpille, vaikka näitä ei mainittu nimeltä.

Myös Venäjä on hyödyntänyt presidentti Trumpin aiheuttamaa epätietoisuutta. Kreml sanoo, että Venäjä on sitoutunut ilmastosopimukseen, vaikka Yhdysvaltojen mahdollinen jättäytyminen sopimuksen ulkopuolelle heikentää sopimusta.

Presidentti Donald Trump aikoo kertoa torstai-iltana, mitä hän haluaa tehdä Pariisin ilmastosopimukselle. Ennakkotietojen mukaan Trump vetäisi Yhdysvallat ilmastosopimuksesta.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and