Kiina ja Venäjä vaativat asevarustelun hillitsemistä Korean niemimaalla

YK:n turvallisuusneuvoston jäsenmaat Kiina ja Venäjä kehottavat kaikkia osapuolia hillitsemään asevarustelua Korean niemimaalla.

Kiinan mukaan Yhdysvaltojen on keskeytettävä THAAD-ohjuspuolustusjärjestelmänsä kehittäminen Etelä-Koreaan.

– Järjestelmän kehittäminen ei tuo ratkaisua Pohjois-Korean ydinkokeille ja ohjusten laukaisuille, totesi Kiinan YK-lähettiläs Liu Jieyi YK:n turvallisuusneuvostolle lauantai-iltana Suomen aikaa.

Samalla Liu kehotti Pohjois-Koreaa pidättäytymään toimista, jotka voivat lisätä jännitteitä alueella.

Myös Venäjän YK-lähettiläs pitää Yhdysvaltain ohjuspuolustusjärjestelmää epävakautta lisäävänä tekijänä. Lisäksi lähettiläs muistutti, että Etelä-Korean ja Yhdysvaltojen yhteiset sotilasharjoitukset alueella luovat uhkaa Pohjois-Korean näkökulmasta.

– Mikä tahansa sotilaallinen uhkapeli voi muuttua katastrofiksi alueelliselle vakaudelle, YK-diplomaatti Vasili Nebenzia sanoi.

Etelä-Koreaan on sijoitettu jo kaksi Yhdysvaltain THAAD-yksikköä. Kiina ja Venäjä ovat jo aiemmin syyttäneet ohjuspuolustusjärjestelmän horjuttavan alueellista voimatasapainoa.

YK:n turvallisuusneuvosto hyväksyi lauantai-iltana yksimielisesti Pohjois-Koreaa koskevat uudet pakotteet. Yhdysvaltain laatiman päätöslauselman takana olivat siten myös Kiina ja Venäjä.

Lähteet: Reuters, Tass

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and