Keskustan Kaikkonen: “Hallituksen enemmistö ei voi olla kovin paljoa ohuempi”

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen arveli torstaina eduskunnassa, että hallitus ei välttämättä enää kestä loikkauksia oppositioon. Hallituksen niukka, 106 kansanedustajan enemmistö pienentyi torstaina entisestään, kun Uusi vaihtoehto -ryhmän Kike Elomaa loikkasi takaisin perussuomalaisten eduskuntaryhmään.

Tämä tarkoittaa sitä, että äänestyksissä hallituksella on enää 104 kansanedustajan tuki, koska Uusi vaihtoehto -ryhmään kuuluva puhemies Maria Lohela ei äänestä.

– Hallituksen enemmistö ei voi olla kovin paljoa ohuempi, että se säilyisi toimintakykyisenä. Kuitenkin tällä hetkellä meillä on toimintakyky, Kaikkonen sanoi.

Kaikkosen mukaan eduskunnassa on yhä meneillään murrosvaihe ja useampi perussuomalaisista lähtenyt kansanedustaja saattaa vielä miettiä lopullista paikkaansa. Silti hän piti Elomaan loikkausta yllättävänä.

– Tämä on ollut vähän tuulista viime viikkoina. Tietysti voi olla niinkin, että näemme siirtymiä myös hallitukseen suuntaan, Kaikkonen kommentoi.

Soini Elomaasta: Jokainen tekee omat ratkaisunsa

Ulkoministeri Timo Soinin (uv) mielestä hallituksen enemmistön kutistuminen yhdellä kansanedustajalla ei vaikuta hallituksen työskentelyyn. Soini ei myöskään usko, että loikkauksia tulisi vielä niin paljoa, että hallituksen enemmistö murtuisi.

Kike Elomaan loikkausta perussuomalaisiin Soini kommentoi lyhytsanaisesti.

– Jokainen tekee omat ratkaisunsa ja siinä ei ole kenelläkään mitään sanomista, Soini totesi.

Ylen torstaina julkaiseman kannatusmittauksen mukaan Uusi vaihtoehto -ryhmän kannatus oli 2,3 prosenttia. Soini tyrmäsi koko gallupin "huuhaaksi".

– Ei ennen ole mitään eduskuntaryhmien kannatusta mitattu. Onhan se aika huikeata, että eduskuntaryhmälle mitataan kannatusta, Soini laukoi.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and