Keniassa ainakin kaksi ammuttu vaalituloksen julistamisen jälkeen – Jännitteet korkealla

Keniassa ainakin kaksi ihmistä on ammuttu kuoliaaksi vaalituloksen julkistamisen jälkeisissä väkivaltaisuuksissa, kertovat paikalliset viranomaiset.

Ampumiset tapahtuivat perjantain ja lauantain välisenä yönä presidentti Uhuru Kenyattan vaalivoittoa vastustavissa mielenosoituksissa läntisessä Kisumun kaupungissa ja lounaisessa Siayassa.

Ihmisiä on kuollut viranomaisten mukaan myös Kenyattan voitonjuhlissa, kun he jäivät autojen alle juhliessaan.

Taistelut opposition kannattajien ja turvallisuusjoukkojen välillä ovat jatkuneet Kiberan ja Matharen slummeissa Kenian pääkaupungissa Nairobissa lauantaiaamuna.

Istuva presidentti Kenyatta julistettiin presidentinvaalien voittajaksi, kun Kenian vaalilautakunta vahvisti vaalituloksen perjantaina illalla.

Oppositioehdokkaan Raila Odingan kannatusalueilla puhkesi tämän jälkeen levottomuuksia ja ryöstelyä. Poliisi ampui kohti mielenosoittajia Kiberan slummissa.

Keniassa on kuollut vaaleihin liittyvissä levottomuuksissa nyt ainakin kahdeksan ihmistä. Oppositio on väittänyt, että vaalitulosta olisi manipuloitu hakkeroimalla, mutta kansainväliset tarkkailijat eivät ole havainneet vilppiä.

Lähteet: AFP, Yle Uutiset

Lue lisää Kenian vaalilevottomuuksista:

Kenian vaarallinen vaalikiista jatkuu – Oppositioehdokkaan mukaan tuhansia tuloslomakkeita väärennettiin hotellissa

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and