KD-Lehti: Päivi Räsänen ”harkitsee vakavasti presidenttiehdokkuutta” – jos häntä pyydetään tehtävään

Ehdokasasettelu ensi vuoden Suomen presidentinvaaleihin on jo hyvin käynnissä. Useat puolueet ovat ilmoittaneet ehdokkaansa, ja nyt näyttää siltä että joukkoon voisi mahdollisesti nousta kristillisdemokraateista puolueen entinen puheenjohtaja Päivi Räsänen.

KD-Lehti uutisoi, että Räsänen harkitsee presidentinvaaleihin lähtemistä, jos puoluejohto häntä tehtävään pyytää. Räsänen ei kuitenkaan ole pyrkimässä puoluekokouksessa kilpailuun ehdokkuudesta.

– Pienen puolueen ehdokkaalla tulisi olla vahva tuki, jotta ehdokkuudesta olisi puolueelle hyötyä. Mikäli puolueen johto ja puoluehallitus esittävät jonkun henkilön ehdokkuutta, sitä on syytä sitten vakavasti harkita, Räsänen muun muassa kommentoi lehdelle.

Lehden mukaan siis Räsänen jättää oven auki presidenttiehdokkuudelle, muttei aio kisata ehdokkuudesta ilman että häntä pyydetään.

Presidentinvaalien ensimmäinen kierros on ensi vuoden tammikuussa. Ehdokaslistaan saatiin uusin nimi viime viikolla, kun perussuomalaiset ilmoitti esittävänsä presidenttiehdokkaakseen Laura Huhtasaarta. Vihreiden ehdokas on kansanedustaja Pekka Haavisto, keskustan kansanedustaja Matti Vanhanen, vasemmistoliiton europarlamentaarikko Merja Kyllönen ja RKP:n europarlamentaarikko Nils Torvalds.

Sosialidemokraatit valitsee ehdokkaansa jäsenvaalin kautta, ja ehdokkaina ovat kansanedustajat Tuula Haatainen, Sirpa Paatero ja Maarit Feldt-Ranta. Sauli Niinistö hakee jatkokautta valitsijayhdistyksen kautta, jota kokoomus tukee.

Lue myös:

Perussuomalaisten presidenttiehdokkaaksi esitetään Laura Huhtasaarta

SDP vahvisti jäsenäänestykseen osallistuvat presidenttiehdokkaansa – yllätysnimiä ei tullut

RKP:n presidenttiehdokkaaksi valittiin europarlamentaarikko Nils Torvalds

Presidentti Sauli Niinistö lähtee tavoittelemaan toista kautta presidenttinä – Yle näyttää tiedotustilaisuuden suorana

Europarlamentaarikko Merja Kyllönen valittiin vasemmistoliiton presidenttiehdokkaaksi

Pekka Haavisto lähtee presidenttikilpaan – "Suomen turvallisuudesta tärkeä keskustella"

Matti Vanhanen presidenttiehdokkaaksi

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and