Kalastajat torppasivat maahanmuuton vastustajien aluksen Tunisiassa

Maahanmuuttoa vastustavan Defend Europe-ryhmän alus on jälleen joutunut vaikeuksiin Välimerellä. Tällä kertaa laiva ei ole pystynyt rantautumaan, kun joukko kalastajia on estänyt välipysähdyksen Tunisiassa.

Liikkeen C-Star -alus ei päässyt tankkaamaan Zarsikseen satamaan ja joutuu jatkamaan seuraavaan satamaan.

– Tämä on vähintä mitä voimme tehdä, kun katsomme mitä Välimerellä tapahtuu. Muslimit ja afrikkalaiset kuolevat, Zarziksen kalastajien yhdistyksen johtaja Chamseddine Bourassine sanoi uutistoimisto AFP:lle.

Epäonninen alus

C-Star -laivan on ollut tarkoitus käännyttää Välimerellä muita laivoja, jotka koettavat tuoda siirtolaisia Libyan rannikolta Eurooppaan. Alus on kuitenkin saanut osakseen paljon vastustusta, ja aiemmin mielenosoittajat ovat koettaneet muun muassa tukkia aluksen pääsyn Sisilian Catanian satamaan.

Lisäksi osa aluksen srilankalaisista miehistön jäsenistä haki turvapaikkaa Pohjois-Kyproksella laivan välipysähdyksen aikana. Defend Europen mukaan he olivat merimiesharjoittelijoita.

Defend Europen takana on useissa Euroopan maissa toimiva äärioikeistolainen Génération Identitaire -liike, joka vastustaa maahanmuuttoa, monikulttuurisuutta ja islamia.

Lue lisää aiheesta:

Maahanmuuton vastustajien aluksen piti torjua siirtolaisia Välimerellä – Osa miehistöstä hakikin turvapaikkaa

Entisen suomalaisaluksen uusi elämä – maahanmuuttoa vastustava järjestö aikoo torjua siirtolaisia Välimerellä

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and