Kaasuputkihanke Suomen ja Viron välillä nytkähti taas eteenpäin – hallitukselta ehdollinen suostumus rakentamiselle

Valtioneuvosto on antanut suostumuksensa Suomen ja Viron välille kaavaillun kaasuputken rakentamiseen, tiedottaa työ- ja elinkeinoministeriö.

Suostumus koskee ainoastaan Suomen talousvyöhykettä ja se myönnettiin ehdollisena. Hakijan eli Baltic Connector Oy:n täytyy täyttää valtioneuvoston päätöksessä esitetyt ehdot. Hankkeen toteuttajan on muun muassa noudatettava yleistä varovaisuusperiaatetta vahinkojen ehkäisemiseksi ja minimoimiseksi. Hakijan on otettava myös huomioon muut jo käynnistyneet hankkeet ja noudatettava vesilain mukaisen rakentamisluvan ehtoja, tiedotteessa kerrotaan.

Euroopan komissio ilmoitti kesäkuussa 2016 myöntävänsä Baltic Connectorille ja Viron siirtoverkkoyhtiö Elering AS:lle yhteensä 187,5 miljoonaa euroa tukea kaasuputken rakentamiseen. EU:n myöntämä tuki on 75 prosenttia putken 250 miljoonan euron rakentamiskustannuksista. Hallitus taas myönsi 28 miljoonaa euroa kaasuputken rakentamiseen syyskuussa 2016.

Putki mahdollistaa kaasun siirron Suomen ja Viron välillä. Tällä hetkellä maakaasua tuodaan Suomen kaasuverkkoon ainoastaan Venäjältä.

Kahdensuuntainen kaasuputki on määrä rakentaa Inkoon ja Viron Paldiskin välille vuoteen 2020 mennessä.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and