Jättimäinen Venäjän ydinsukellusvene tallentui videolle Tanskan edustalla – lähestyy nyt Suomenlahtea

Maailman suurin ydinsukellusvene Dmitri Donskoi lähestyy hiljakseen Suomenlahtea. Jättimäinen, kaikkiaan 172 metriä pitkä ja 23 metriä leveä sukellusvene on matkalla Pietarin edustalla sijaitsevaan Kronstadtin tukikohtaan.

Venäläinen ydinsukellusvene Dmitrij Donskoj sillan alla.
Venäläinen ydinsukellusvene Dmitrij Donskoj alitti Sjellanin ja Fynin saaria yhdistävän sillan Tanskan aluevesillä 21. heinäkuuta. Sarah Christine Noergaard / AFP

Ensi sunnuntaina se osallistuu Venäjän laivaston päivän vuosittaiseen paraatiin.

Vuonna 1980 käyttöön otettua Dmitri Donskoita saattaa ydinkäyttöinen ohjusristeilijä Pjotr Veliki (Pietari Suuri), jolla on mittaa hulppeat 252 metriä. Molempien alusten kotisatama on Severomorsk Murmanskissa.

Dmitri Donskoi kuuluu niin kutsuttuun Akula-luokkaan. Se on viimeinen käytössä oleva Akula-luokan sukellusvene. Se on viime vuodet toiminut pääasiassa uusien ohjusten testialustana.

Dmitri Donskoi ja Pjotr Veliki kuvattiin eilen illalla Tanskan aluevesillä, kun ne saapuivat Itämerellä. Jos alukset eivät pysähdy matkalla Kaliningradin tukikohdassa, saapuvat ne viimeistään ensi viikon alkupuolella Suomenlahdelle.

Venäläinen ydinsukellusvene Dmitrij Donskoj vedessä.
Sarah Christine Noergaard / AFP

Suomenlahti on melko matala ja liikenne sen verran vilkasta, että sukellusvene kulkenee pinnalla. Käytännössä molemmat alukset kulkevat Tallinnan-lauttojen reitin poikki.

Puolustusvoimista ei haluttu kommentoida, miten se seuraa alusten liikkeitä.

Venäläinen ydinsukellusvene Dmitrij Donskoj vedessä.
Sarah Christine Noergaard / AFP
You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and