Järjestö: Kurdi- ja arabijoukot ovat piirittäneet Isisin Raqqan joka suunnasta

Yhdysvaltojen tukemat kurdi- ja arabijoukot ovat saaneet haltuunsa kaikki Raqqan kaupunkiin johtavat tiet Syyriassa, kertoo tarkkailijajärjestö Syrian Observatory for Human Rights. Isis-järjestön niin sanottu pääkaupunki on siis nyt täysin piiritetty.

Kurdien ja arabien SDF-liittouma oli edennyt Raqqan esikaupunkeihin jo aikaisemmin. Joukot aloittivat hyökkäyksen kaupunkiin tämän kuun alussa. Ne saavat aseita ja muuta tukea Yhdysvalloilta.

Isis on ahtaalla myös Irakin Mosulissa. Irakin joukot valtasivat torstaina Isisiltä historiallisen Nurin moskeijan rauniot. Isisillä on hallussaan enää muutama neliökilometri Mosulin vanhassa kaupungissa.

Raqqan mahdollisen valtauksen jälkeen alkaa kiista alueen hallinnasta. Kurdijohtaja Salih Muhammad totesi kesäkuussa Ylelle, ettei Raqqa ole osa kurdialuetta. Kurdit eivät silti halua Syyrian presidentin Bashar Al-Assadin joukkoja takaisin kaupunkiin.

Lue myös tutkijaupseeri Juha Kukkolan haastattelu: Tutkija: Raqqan menetys nujertaa Isisin, mutta ei lopeta terrorismia

Lähteet: Reuters, AFP

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and