Järistys teki tuhoja myös Turkissa – suomalainen Bodrumissa: “Sataman puulaiturit olivat sortuneet, ja veneitä oli kumollaan”

Aamuyöllä maa järisi reilu kymmenen kilometriä Turkin Bodrumista. Vaikka suurimmat tuhot tapahtuivat Kreikan Kosin saarella, järistys aiheutti myös Turkissa paniikin. Rannikkokaupunki Bodrumissa noin 70:ää ihmistä hoidettiin sairaalassa, ja läheisessä Bitezin lomakaupungissa ihmiset juoksivat kaduille maanjäristyksen säikäyttäminä.

Suomalainen Anna Suhonen oli maanjäristyksen aikaan ajamassa Muglan kaupungista kohti Bodrumia. Hän kuvailee järistyksen jälkitunnelmia näin:

– Puulaitureita oli sortunut Gumbetin satamassa, ja veneitä oli kumollaan. Ranta-alueella oli syntynyt pieni hyökyaalto: vesi oli vetäytynyt taakse, ja se löi suurena aaltona pitkälle rantaan. Jotkut veneet olivat tulleet aallon nosteessa rantaan. Miehet kahlasivat vedessä ja korjasivat vahinkoja.

Maanjäristys oli myös murtanut rannalla sijaitsevan moskeijan katoksen. Katos sortui järistyksen voimasta.

– Minareettitorni oli murtunut latvastaan, Suhonen sanoo.

“Järistyksen näkyvimmät jäljet piilotettiin nopeasti”

Suhosen mukaan automatkalla Muglasta Bodrumiin tiellä liikkui useita hälytysajoneuvoja. Järistyksen jäljet saatiin hänen mukaansa kuitenkin nopeasti siivottua: Bitezissä eräässä hotellissa korjailtiin katkennutta sähköjohtoa, kaupoissa taas järjestettiin pudonneita tavaroita takaisin hyllyyn. Ravintoloiden edustoilla lakaistiin sortuneita ruukkuja.

– Näkyvimmät jäljet piilotettiin nopeasti, Suhonen kertoo.

Varotoimenpiteenä erään hotellin vieraat siirrettiin sisätiloista rantaan.

– Tyynyillä vuoratulle löhöilyalueelle, nukkumaan.

Paljon tyynyjä ja peittoja puiden alla lepopaikassa hotellin pihalla.
Hotellin vieraille järjestettiin ulos paikka lepäämiseen Bodrumissa, Turkissa.Anna Suhonen

Tunnelma on rauhallinen ja normaali

Suhonen kuvailee, että saapuessaan omaan huoneistoonsa Bitezissä suurempia vahinkoja ei ollut. Vesi oli poikki, mutta muuten kaikki näytti olevan kunnossa.

– Lukuun ottamatta joitakin hyllyltä pudonneita kippoja ja kylpyhuoneen pudonneita pesuainepurkkeja.

Suhonen kuvailee, että Bodrumissa tunnelma on palannut tavalliseksi.

– Tällä hetkellä yleinen tunnelma on rauhallinen ja normaali, hän sanoo.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and