Jared Kushner kiistää sopimattomat Venäjä-kontaktit

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin vävy ja neuvonantaja Jared Kushner sanoo, että hän oli ennen Trumpin virkaanastumista "ehkä neljästi" yhteydessä venäläisiin, eikä yksikään kontakti ollut asiaton.

Kushner sanoo, että hän ei ole tehnyt minkään vieraan valtion kanssa yhteistyötä presidenttikampanjan aikana. Lisäksi hän kiistää, että venäläiset olisivat rahoittaneet hänen yksityisiä liiketoimiaan.

Kushner kertoo näkemyksistään kirjallisessa lausunnossa, joka on toimitettu yhdysvaltalaismedioille ennen hänen tämänpäiväistä kuulemistaan senaatin tiedustelukomitean edessä. Kuuleminen ei ole medialle avoin.

Lausunnossa Kushner kertoo, että presidentin poika Donald Trump nuorempi oli kutsunut hänet mukaan kohua herättäneeseen tapaamiseen venäläisen asianajajan kanssa. Kushnerin mukaan kokous oli siinä määrin ajanhukkaa, että hän viestitti kesken kaiken assistentilleen ja pyysi tätä kutsumaan hänet sieltä pois.

Kushner sanoo, ettei hän tiennyt tuolloin, että Trump nuoremmalle oli ennen kokousta luvattu Hillary Clintonia vahingoittavia tietoja.

11-sivuisessa lausunnossa Kushner myös kiistää mediatiedot, joiden mukaan hän olisi ehdottanut Venäjän Yhdysvaltain-suurlähettiläälle salaista viestintäkanavaa Trumpin ja Venäjän hallinnon välillä.

Kushner on naimisissa Trumpin tyttären Ivankan kanssa.

Lähteet: AP, Reuters, AFP

Lue myös:

Kushner, Trump Jr ja Manafort todistavat ensi viikolla senaatin komiteoiden edessä

Analyysi: Mistä on kyse Donald Trump Juniorin tapauksessa ja keitä ovat tapaamiseen osallistuneet venäläiset?

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and