Itävalta ei päästä Turkin talousministeriä maahan – vetoaa turvallisuuteen

Itävalta on estänyt Turkin talousministerin pääsyn maahan. Talousministeri Nihat Zeybekcin oli tarkoitus osallistua tilaisuuteen, joka järjestetään lauantaina Turkin vallankaappausyrityksen vuosipäivänä.

Itävallan ulkoministeriön mukaan ministerin osallistuminen tilaisuuteen olisi vaarantanut yleisen turvallisuuden. Talousministeri Zeybekci on kuitenkin tervetullut Itävaltaan, jos hän haluaa tavata Itävallan valtionjohtoa.

Myös Hollanti on estänyt Turkin hallituksen edustajan osallistumisen vallankaappauksen vuosipäivän tilaisuuteen. Hollanti ilmoitti perjantaina, ettei Turkin apulaispääministeri Tuğrul Türkes ole tervetullut maahan.

Maaliskuussa Saksa ja Hollanti kiistelivät Turkin kanssa. Maat estivät turkkilaisministerien puhetilaisuuksia Turkin perustuslakia muuttaneen kansanäänestyksen alla.

Turkin epäonnistuneesta vallankaappausyrityksestä tulee lauantaina kuluneeksi vuosi. Vuosipäivä on julistettu kansalliseksi vapaapäiväksi, ja erilaisia tilaisuuksia on määrä pitää Turkin lisäksi myös muissa maissa.

Lähteet: STT, AP, Reuters

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and