Itä-Ukrainan kapinallisalueet yhdistyvät? Aikovat kutsua aluetta Vähä-Venäjäksi

Itseään Donetskin ja Luhanskin kansantasavalloiksi kutsuvat itäukrainalaiset kapinallisalueet aikovat yhdistyä. Asiasta ilmoitti tänään tiistaina niin kutsuttua Donetskin kansantasavaltaa johtava Aleksandr Zahartšenko.

Zahartšenko pitää Malorossijaksi eli Vähä-Venäjäksi nimettyä aluetta Ukrainan seuraajavaltiona. Vähä-Venäjä on historiallinen nimitys, jolla tarkoitettiin Venäjän keisarikuntaan kuuluneita nyky-Ukrainan osia.

Donetskin kansantasavaltaa johtava Aleksandr Zahartšenko.
Donetskin kansantasavaltaa johtava Aleksandr Zahartšenko.Sergei Savostjanov / AOP

Zahartšenko kertoo uutistoimisto Interfaxille, että uudelle alueelle julistetaan kolmevuotinen poikkeustila. Täksi ajaksi kielletään kaikkien puolueiden toiminta.

Luhanskista tiedot yhdistymisestä kumotaan

Luhanskin kapinallisalueen edustajat ovat myöhemmin kumonneet tiedot alueiden yhdistymisestä.

– Tällä hetkellä kyseisen askeleen tarkoituksenmukaisuus herättää suuria epäilyksiä, Vladimir Degtjarenko Luhanskin kapinallishallinnosta sanoo Luhanskin informaatiokeskuksen verkkosivuilla.

Degtjarenkon mukaan kyseisen päätöksen voi tehdä vain kansan mielipiteen tuella. Hän kuitenkin sanoo, että on valmis keskustelemaan asiasta.

Venäjä tukee Itä-Ukrainan kapinallisalueita

Niin kutsutut Donetskin ja Luhanskin kansantasavallat perustettiin vuonna 2014. Ukrainaan kuuluvien alueiden itsenäisyyttä ei ole tunnustettu kansainvälisesti.

Venäjä on kuitenkin tukenut alueita taloudellisesti, poliittisesti ja myös sotilaallisesti. Virallisesti Venäjä ei ole myöntänyt sotilaallista apuaan kapinallisalueilla, vaan on sanonut sotilaidensa taistelevan Itä-Ukrainassa vapaaehtoisesti.

Alkuvuodesta Venäjä hyväksyi lain, jonka myötä maan viranomaiset hyväksyvät Ukrainan kapinallishallintojen myöntämiä henkilöllisyystodistuksia ja muita asiakirjoja. Ukraina piti Venäjän päätöstä yrityksenä laillistaa Ukrainasta irtautuneet kapinallisalueet.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and