Israelin perääntyminen ei kelpaa palestiinalaisille: Emme rukoile al-Aqsassa ennen kuin kaikki uudet turvatoimet puretaan

Israelin aikeet tuoda Temppelivuorelle metallinpaljastimia ja valvontakameroita synnyttivät valtaisan vastareaktion ja viime yönä Israel ilmoitti, että se luopuu aikeistaan, ja korvaa metallinpaljastimet "edistyneellä teknologialla ja muilla keinoilla".

Tämä ei kuitenkaan riitä Waqfille eli aluetta hallinnoivalle islamilaiselle säätiölle, joka uutistoimisto AFP:n mukaan haluaa Israelin selkeämmin luopuvan kaikista turvatoimien kiristämisistä.

Muutokset pyhällä paikalla arka asia

Temppelivuoren alue on pyhä sekä islamilaisille että juutalaisille. Paikalla sijaitsee al-Aqsan moskeija sekä Kalliomoskeija. Profeetta Muhammedin uskotaan käyneen paikalla siivekkään hevosen kantamana.

Juutalaisen uskonnon keskeisiin oppeihin puolestaan kuuluu ajatus juutalaisen temppelin perustamisesta vuorelle. Kovan linjan juutalaisjärjestöt haluaisivat purkaa islamilaiset moskeijat pois juutalaistemppelin tieltä.

Alueen valvonta on pyritty ristiriitojen estämiseksi pitämään mahdollisimman ennallaan, mutta Israelin oikeisto- ja uskontopuolueista koostuva hallitus päätti tiukentaa turvatoimia sen jälkeen, kun arabimiehet ampuivat siellä kuoliaaksi kaksi poliisia heinäkuun puolivälissä.

Vuonna 2000 toinen palestiinalaisten kansannousu, intifada, sai alkunsa siitä, että silloinen pääministeri Ariel Sharon vieraili Temppelivuorella.

Lähde: AFP

Lue myös: Taistelu Temppelivuoren herruudesta – Jerusalemilainen kukkula on uusimman väkivallankierteen keskiössä

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and