Israelin armeija tilasi satoja Suomenkin taivaalla lenteleviä drooneja Kiinasta – USA:n armeija kielsi käytön tietoturvariskinä

Yhdysvaltain maavoimat on kieltänyt elokuun alussa antamassaan muistiossa kuluttajakäyttöön suunniteltujen, kiinalaisen DJI-yhtiön valmistamien miehittämättömien koptereiden käytön. Asiasta kertoo muun muassa verkkojulkaisu Defence One, joka sanoo saaneensa vahvistuksen kiellon täytäntöönpanolle kahdelta armeijan henkilöstöön kuuluvalta.

Maavoimien kenraaliluutnantin antamassa käskyssä kehotetaan lopettamaan käyttö kokonaisuudessaan, poistamaan DJI:n sovellukset, sekä irroittamaan akut ja muistikortit laitteista. Syyksi kerrotaan laitteiden tietoturvaan liittyvät haavoittuvuudet.

DJI on lehden mukaan pakottanut käyttäjiään rekisteröimään laitteensa valmistajan järjestelmiin sen uhalla, että kopterin nopeus, kantama tai reaaliaikaisen videon siirtomahdollisuus heikkenevät. Tämä on herättänyt epäilyksiä siitä, että valmistajalla olisi jonkinlainen pääsy kopterin tietoihin myös jälkikäteen.

Lehden mukaan Yhdysvallat on käyttänyt DJI:n koptereita tiedustelutiedon keräämisessä muun muassa Syyriassa.

Israelilla tilauksessa satoja koptereita

Jerusalem Postin mukaan Isralin armeija aikoo jatkaa DJI:n valmistamien droonien käyttöä Yhdysvaltain julistamasta käyttökiellosta huolimatta. Israel on lehden mukaan tilannut armeijansa käyttöön satoja DJI:n Mavic- ja Matrice -mallisia multikoptereita.

Armeijan mukaan droonit ovat keskeinen osa maan rajaturvallisuutta. Koptereilla on tarkoitus kerätä visuaalista tietoa joukkoyksikön johtajalle sen sijasta, että tämä luottaisi näköhavainnoissaan pelkästään perinteisiin kiikareihin.

DJI:n mukaan sillä on noin maailmanlaajuisesti 70 prosentin markkinaosuus miehittämättömissä kuluttajakoptereissa.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and