Irakia kärventää voimakas helleaalto

Sääennusteiden mukaan monilla alueilla Irakissa lämpötila nousee 50 asteen tuntumaan. Pääkaupunki Bagdadin lisäksi voimakkaasta kuumuudesta kärsitään Basran ja Mosulin kaupungeissa.

Britannian yleisradioyhtiö BBC:n mukaan Irakin pääministeri Haider al-Abadi on määrännyt, että kaikkien hallituksen työntekijöiden pitää jäädä torstaina kotiin erittäin voimakkaan helteen takia.

Irakissa on tavallista, että lämpötilat nousevat erittäin korkealle kesän aikana. Helle yleensä pahentaa muutenkin yleisiä sähkökatkoksia, mikä tekee ihmisten elämästä tukalampaa, kun ilmastointilaitteet eivät toimi.

Suihkuja ja vesipisteitä julkisilla paikoilla

The Gulf Today-lehden mukaan varakkaat irakilaiset matkustavat ulkomaille kuumuutta pakoon. Tavalliset ihmiset yrittävät vilvoitella joissa tai pysyttelevät sisätiloissa.

Irakissa on myös pystytetty suihkuja ja vesipisteitä julkisilla paikoille, jotta ihmiset pystyisivät viilentämään itseään. Katukauppiaat ja taksit ovat laittaneet kylmiä nenäliinoja päänsä päälle helpottaakseen oloaan.

Lähes jokaisessa kadunkulmassa on kärryjä, joissa muudään vesimeloneja, jäätelöä ja kylmiä juomia, The Gulf Today kertoo.

Viime vuonna Irakin hallitus julisti maahan kahden päivän pakollisen loman, kun lämpötila nousi Bagdadissa 51 ja Basrassa peräti 53 asteeseen.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and